Roxie and the RabbitS

Jahaa-ja... Be careful what you wish for. Ville ha någon att ta hand om, men det vart fyra.
Hinner ha kaninen i två dagar, sen bestämmer hon sig för att föda barn igår vid tolv tiden på dagen. Tyckte hon såg lite fet ut, och hon kraffsa och var jätteorolig hela natten. Sen till slut på morgonen slänger jag in en massa hö för att hon ska sluta gräva, då bygger hon ett jätte fint bo, och sen sitter hon och sliter av sin egen päls och inreder med. Jag har ingen aning om hur kaniner beter sig så jag koppla inte, men sen hör jag något konstigt pip och ser hur hon sitter böjd med huvudet in under magen. Då sitter hon ju där och slickar sina barn.

Två kröp rakt ner i hårhålet dit dom skulle direkt, men en liten stackare börjar kravla åt fel håll. Jag får panik och ringer om och om igen till en djuraffär tills dom svarar, och då tycker jag att det ser ut som att han som var på väg åt fel håll har lagt sig och dött. Hon i djuraffären säger att jag ska putta ner honom i hålet lite försiktigt, och då ser jag att han fortfarande andas. Och de är ju skit starka de där små nakna grejerna!

Sen så fick jag panik också, för morsan stack ju, men sen, efter att ha ringt hur många ställen som helst, ringer jag Årsta Djurklinik, och hon sa att det var helt naturligt, kaninmammor är typ bara med sina barn när de diar, och det är bara ett par gånger om dygnet. Tydligen för att rovdjur inte ska hitta boet.

Nu tycker jag Roxann är en jätte duktiga mams, hon ligger där på taket på sitt hus och har utkik mot hörnet där hon gjort bebisboet hela tiden. Med tanke på allt bajs jag tog bort i morse har hon nog legat där och kollat hela natten också. Just nu halvsover hon, men lite senare när hon är vaken ska jag försöka ta lite bilder på allesammans.


Roxie the Rabbit

Ja, med tillökning menade jag lite finurligt inte ett barn, ingen är gravid (eller jo Cissi då), men jag har köpt mig en liten kanin. Känner mig som en liten unge, 17 bast och köper en hare, men vad ska man göra? Tröttnade på att komma hem till en tom lägenhet, plus att det är alltid skönt med någon som prasslar lite när man ska sova. Ville att hon skulle heta Roxette, men ingen kommer väl någonsin säga det, så det blir Roxie.
Visar väl någon bild sen, men hon är i anpassningsstadiet, så jag vill inte köra upp någon kamera i ansiktet på henne nu.

Carrot top.


RSS 2.0